29:e april 2013

Ibland straffar det sig att vara duktig. Börjar från och med nästa vecka att läsa matematik 4 med naturklassen på skolan. Vilket betyder att mitt schema ökar med 3 timmar i veckan samtidigt har jag har avtentningen av matematik 3 kvar. Aja, det är bara fram till jul så det ska väl gå bra.


27:e april 2013

Om 60 dagar sitter jag på flyget till Gran Canaria. Inför dess har jag köpt en till bikini, en keps och ett par shorts.


Elisabeth Dress

Finaste klänningen jag äger!

23:e april 2013

Sitter just nu och skriver på en labbrapport som ska lämnas in på torsdag. Rätt kul faktiskt då naturkunskap är ett av mina favoritämnen, fast att jag läser ekonomi.
 
Håller även på med att träna med Malva inför Kalvinknatet. Hon har som mål att klara av att springa hela sträckan på 1,5 km om en månad. Själv springer jag med så sakta och ser det som ett bra tillfälle att röra sig lite och peppa den latmasken, hehe. Så vi var ute och sprang i 10 minuter och sen tänkte jag att det var lika bra att köra ett magpass direkt efter när jag ändå var ombytt. Nu sitter jag nyduschad framför datorn i köket och skriver. Appen för blogg.se verkar inte fungera så blir förmodligen lite tomt på inlägg tills det fixar sig, tyvärr...

Summer Shoes

Beställde dessa från H&M precis och de lär dyka upp någon gång i början av maj. Perfekta till sommaren!

22:a april 2012

Tillbaka till verkligheten då va. Det var riktigt jobbigt att gå upp i morse men det gick. Efter jag slutade gick jag och åt med Anna, Sebastian, Frida och Beatrice och efter det gick jag på en liten shoppingrunda. Köpte en klänning på Gina Tricot, en bikini och ett par shorts från H&M och present till Wilmas kompis. Nu är jag hemma och har en del arbeten att färdigställa och skriva klart. Efter denna veckan så blir det rätt lugnt igen för sen kommer ju alla röda dagar och kämdagar. Bara en liten bit kvar till sommarlov nu...

The rest of my life

 
Vi har nog alla ett och annat mål som vi vill uppfylla här i livet. Jag själv har ett par stycken och alla de utmynnar ifrån att jag lyckas i skolan. I princip att jag lyckas med varje kurs och varje moment under de tre åren på gymnasiet. Ett år går fort. Från höstterminens start till vårterminens slut är det skolan och betygen som hägrar i mina tankar. Att jag måste lyckas. Det har aldrig varit så att någon annan pressar mig utan det är jag själv som har otroligt höga krav på mig själv. Ibland är det otroligt skönt då det ger mig den diciplinen jag behöver för att klara av skolgången men ibland ger den mig en ångest som är sjukt jobbig att handskas med.
 
Att få ett C är en besvikelse. Att få ett B är okej. Att få ett A är självklart en befrielse. Har inte fått något lägre än C men inför nästa år ska jag läsa en kurs där jag vet att jag absolut inte kommer att få mer än ett E. Eftersom jag redan vet det nu så kommer jag utöka min studieplan inför nästa år. Allt för att säkra så att snittet av mitt slutbetyg minst blir 21,00 (18,50 + 2,50).
 
Jag vill komma in på den utbildningen i Lund. Jag vill kunna åka iväg till USA som au pair i ett år utan att oroa mig för min framtid. Jag vill kunna komma tillbaka och ha den där utbildningen som jag vet att jag kommer in på. Jag vill inte gå igenom den ångesten där hela min framtid ligger på högskoleprovet och riskera att misslyckas. Jag vill kunna bestämma själv!
 
Att jag prioriterar skolan framför så mycket andra saker som lockar en är rätt självklart för mig. Jag hade inte stått ut med mig själv om jag skulle prioritera bort de viktigaste tre åren av mitt liv, de som formar min framtid. Jag får ofta frågan hur jag orkar med det. Mitt svar på det är: Jag vill kunna bestämma över min framtid själv och uppfylla mina mål.
 
 
 

20:e april 2013

Tre bilder från min instagram.

18:e april 2013

Spenderat hela dagen på Thorén Business School och deltagit i ett innovation camp för BlackBerry. Sådär lagon trött nu men det var faktiskt helt okej att vara med där.


I feel it in my bones

Det enda som fattas nu är vatten i poolen och sen är det sommar.


Raspberries

Så skönt det är att vara ledig! Vaknade tyvärr redan strax efter åtta men tog tag i och gjorde klart min muntliga presentation i svenska. Åt frukost och gick sen en runda. Har legat ute i solen i fyra timmar idag, så jävla skönt att det snart är sommar!

Baguetter till frukost och spenatsoppa till lunch. Och en massa hallonvatten till det.


17:e april 2013

 
Bästa ♥

Pretty Little Liars

 När jag kollade på Pretty Little Liars senast så gav jag rätt fort upp då jag började kolla på The Vampire Diaries. Men nu ska jag ge serien en ärlig chans. (Vet ju att den inte är bättre än TVD ;))

Glow in the dark

Perfekta högmidjade shorts. Är helt kär!


16:e april 2013

Detta har varit en bra dag! Tog bussen in till skolan vid 9:00 och var framme i Malmö 10:00. Gick in om H&M på Hansa för att leta efter ett par skor men kom ut med ett par sjukt fina shorts istället. Hade en föreläsning mellan 10:30 och 11:15 av han som driver e-butiken MoviePrix. Åt sen lunch med Frida, Beatrice och några killar från klassen. 12:15 hade jag muntliga nationella i engelska. Tror det gick bra, det kändes iallafall bra. När jag kom hem bytade jag om till bikini och låg sen ute i solen i två timmar. Fick en anledning till att rota fram min after sun.


14:e april 2013

Dagarna bara flyger förbi vilket känns helt sjukt. Skolveckan har varit lugn vilket har varit otroligt skönt. Nästa vecka har vi VTFF så vi är typ lediga. Ska göra muntliga nationella i engelska på tisdag och på torsdag ska jag och Linus på en föreläsning av Blackberry. Ska skriva arbeten och göra läxor också men det är lugnt.

Igår var jag på kusinernas 18- & 20-årsfest. Träffade en del jag inte sett på ett tag så det var trevligt. Sara och jag hade matchande kläder. Haha.


9:e april 2013

Skolan gick fort idag och nu är jag hemma och kollar lite på TVD. Längtar till nästa vecka för då är jag ledig i tre dagar.


7:e april 2013

Toppen jag köpte på Gina Tricot i fredags. Kommer bli så fin i sommar!


6:e april 2013

Igår så flöt allting på som det skulle. Lyckades skriva färdigt analysen och fick till en riktigt bra avslutning (enligt mig själv) och kunde lämna in arbetet. Åt lunch med Seb och Theo och sen gick jag till Zara för att köpa födelsedagspresent till Sebastian. Hittade även en fin topp som jag hade på mig igårkväll för då firade vi Carolina som fyllde 18 i onsdags. Hade en rolig kväll med tjejerna och sen somnade jag hemma hos Sebastian. Har inga planer för dagen förutom att jag ska till mina kusiner ikväll.


3:e april 2013

Har suttit i en del timmar med mitt arbete om kolonialiseringen av Sydafrika nu. Har bara analysdelen kvar och den gör jag lätt imorgon under lektionen. Åt sushi till middag och snart ska jag träna lite. Sen ska jag bädda ner mig i sängen med en bok och TVD, vilket jag förtjänar efter idag.


macbookladdare.se

Såhär lägligt inför veckan, som jag har ett stort historiearbete som ska in på fredag, har min MacBook-laddare börjat lägga av, leva sitt eget liv och bara fungera när den själv vill. Hände i juli någon gång också men då räddade farfar mig med Simons gamla laddare. En Apple-laddare kostar ändå 700 kronor så letade efter billigare alternativ och på macbookladdare.se hittade jag en för halva priset. Ska den ändå lägga av efter ett år så lägger jag inte mer än nödvändigt. Den kommer förhoppningsvis i veckan, till dess får jag leva livet med min fruktansvärda skoldator. Puss!


2:a april 2013

Tillbaka till verkligheten då va. Både jag och Sebastian låg och vred oss i sängen och kunde inte somna igår, vi somnade väl till sist men inte före 00:30. Idag har jag tre lektioner mellan 9 och 13 och sen ska jag en runda till banken, Zara och Stadium. I eftermiddag blir det några timmar framför datorn med skolarbete och ett ben- och magpass.

Jag idag!1:a april 2013

Gynning X 2 igår på Ystad Saltsjöbad
 
27/3
- Lovet började riktigt bra. Fick först ett mejl om att jag fått A på ett prov sen gick jag på bio och såg The Host med mamma och Wilma. Vi har alla läst boken och efter att ha sett hur Stephenie Meyers andra böcker blivit misshandlade på film hade jag inte så höga förväntningar på denna heller. Men fy vad bra den var! Läste boken 2009 och känner att jag måste göra det igen.
28/3
- Första lediga dagen tillbringade jag med Sebastian och vi var nere i stan och kollade lite i affärerna. Kom hem på eftermiddagen och kollade på film och umgicks med familjen. Åt grillat för andra dagen i rad, kan inte få nog av det! Tränade för första gången på ett tag och på kvällen kom Sebastian hit.
29/3
- Direkt när vi vaknade på fredagsmorgonen fick vi Italienskt besök av mammas gymnasievän och hennes familj. Fikade ett tag och sen åkte jag med ut till Beddinge för att lämna Malva hos mormor och morfar. Kvällen tillbringades med en påse Geisha i soffan framför alla tre Jurassic Park filmerna.
30/3
- Påskfirande hemma hos Sebastians moster med god mat och så. 
31/3
- Åkte ut till Ystad Saltsjöbad för att kolla på Carolina Gynnings utställning i år igen. Riktigt fina tavlor gör hon! Efter det åkte vi till Beddinge för att fira påsk med mormor och morfar.
1/4
- Idag blir det plugg hela dagen då jag har en utredande uppsats i svenska och historia som ska in på fredag. Ska ner en liten runda i stan och kolla lite och sen blir det mys hela kvällen. 

RSS 2.0