30:e september 2013

Idag är en bra dag. Idag har Cybergymnasiets scheman ändrats. Jag har gått från 16 timmars håltimme till dryga 6 timmar i veckan. Längsta håltimmen är på tisdagen då jag har 3 timmar (måndagen med 4 timmar efter jul) men det är för att jag läser annan matte. Jag är så jävla glad just nu!
 
Höstterminen
Vårterminen
 
 

29:e september 2013

Avslutade gårdagen med filmatiseringen av Beautiful Creatures och säsongspremiären av Grey's Anatomy. Började denna dagen med dubbelavsnitt av How I Met Your Mother och senaste New Girl. Perfekt tv-helg med andra ord. 

Har intervalltränat i fem kilometer och styrka på överkropp med fokus på armar idag. Imorgon tar jag mage och rygg. Annars har jag inte gjort något som är värt att nämnas. 

Nu ska jag njuta av denna söndagskvällen som för övrigt känns som en lördag, är ledig imorgon. 

Nya favoriten från Valio Pro Feel. 


28:e september 2013

Igår gick jag i skolan mellan 8 och 14 och efter det åkte jag ner till Trelleborg för att träna. Sen på kvällen var jag hos Louise på tjejmiddag för att fira att hon fyller 18 år idag. 

Idag har jag varit på badhuset hela dagen och jobbat. Ikväll blir det filmmys med Sebastian. 

Igår hade jag på mig detta25:e september 2013

Jag älskar onsdagskvällarna. De betyder att de tre värsta skoldagarna är över, att jag har sovmorgon till torsdagen och jag har oftast egentid. Så ikväll blir det några avsnitt av Mistresses och några kapitel ur Beautiful Creatures. Imorgon har jag förutom sovmorgonen min kortaste skoldag vilket är sjukt nice. Ska efter fyra dagar på gymmet även vila. Min kropp dör träningsvärkdöden just nu. Och dessutom får jag min lilla lön.
 
Laddade ner en grym app till min iPad idag. aNote heter den och kostar 38 kronor på AppStore. Där jag kan anteckna i skolan etc och hålla koll på allt. Blir lite roligare så. Haha ;)
 

 
 
 

Cybergymnasiet

http://www.sydsvenskan.se/malmo/elever-trotta-pa-haltimmar/ 
 
Jag ska inte säga att jag ångrar mitt gymnasieval. Förmiddagar, längre terminer, inga mitterminslov, ekonomi. Det passade mig alldeles utmärkt och resultatet av det syns i mina slutbetyg från de senaste två åren. Jag är fruktansvärt glad över att ha hamnat i den klass jag gjort och på så sätt fått så många bra vänner och att under dessa åren haft så många bra och stöttande lärare.
 
Jag är mycket tacksam över den hjälp jag har fått. Att jag har fått möjligheten att läsa ända till matematik 5 fast att jag läser ekonomi. Det hade inte gått på många andra skolor. Jag har även fått välja många kurser själv och på så sätt varit mycket nöjd med min studiegång. 
 
Jag är inte ute efter att smutskasta Cybergymnasiet men det finns vissa saker man bara inte gör. För det första så bytar man inte hela skolans upplägg inför någons tredje år utan att informera eleverna. Det känns sjukt nonchalant mot oss som faktiskt redan har gått på skolan i två år. Att sen skylla bytet på den nya studieplanen är bara fel. Vi sökte in med den nya studieplanen och gick efter skolans gamla system i två år. Vad slog slint sen? För få lärare på skolan eller?
 
Schemat är det som är allra värst i år då håltimmarna är nästan lika många som studietimmarna. Och när vi frågat ledningen på skolan varför i helvete vårt schema ser ut som det gör får vi inga tillfredsställande svar. Vi har nu gått med detta schemat i snart fem veckor och inga förbättringar har synts fast att "schemaläggaren jobbar dag och natt med det och sliter sitt hår".
 
För två veckor sedan, efter ytterligare ett samtal med ledningen, tog jag tag i saken och skrev ett väldigt välformulerat och konkret mejl och skickade det till Metro, Skånskan och Sydsvenskan. Det kändes som en sista utväg, och en ganska svag sådan. Dagen efter fick jag svar från Sydsvenskan och de bad mig ringa upp. Sagt och gjort och ett möte var inbokat dagen efter. Jag och tre andra i klassen gick dit på vår håltimme (se ironin) och förklarade vår situation och på första gången på fyra veckor lyssnade en vuxen på oss (förutom våra maktlösa föräldrar) och sa rent ut sagt att det var förjävligt.
 
I lördags publicerades artiklen i Sydsvenskan och jag tror inte en människa på skolan har missat den. Tre lärare har under de senaste två dagarna kommenterat om den och idag hörde jag att schemaläggaren jobbar hemifrån för att förbättra schemat under denna veckan. Måndag vecka 41 förväntas det nya schemat vara klart. Jag väntar med spänning, och lite misstro, på det. För det kan väl ändå inte bli värre? Att mitt initiativ kanske leder till denna förändringen gör mig faktiskt stolt och jag tycker att jag ska få bära med mig den stoltheten.
 
Detta är mitt schema. Mitt schema är dessutom ett utav de bättre schemana för de som läser ekonomi-ekonomi.
 

24:e september 2013

Idag är en bra dag fast att den började med att jag hälde ut ett glas vatten över mig och såg den äckliga kalkonen på Övre imorse. Hade två lektioner innan håltimmen då jag gick och tränade. Träningen gick riktigt bra och sista lektionen gick fort. Har varit hemma i en och en halv timme och nu är jag på väg ner till Trelleborg för att skriva anställningsavtal.

Dessutom fick jag idag reda på att schemaansvarig på skolan inte är i skolan denna veckan utan är hemma och jobbar med schemat. Glädjs av det beskedet. Ska skriva mer om situationen i skolan ikväll tänkte jag. 

Fikon och ananas fick vara mitt mellanmål idag.23:e september 2013

Dagarna bara rusar förbi och hösten närmar sig verkligen med stormsteg. Denna hösten har mycket och bjuda på så mig gör det inget. Har ett nytt jobb, en weekendresa till Hestra och en vecka i New York att se fram emot. 

Var med i Sydsvenskan i lördags för att berätta om Cybergymnasiets hemska schema. Lärarna lovar nu en förbättring till vecka 41 och jag hoppas innerligt att det blir av!

För övrigt tränar jag en massa och försöker så gott som det går att undvika sockerfällorna. Men att jag försöker är väl huvudsaken?

Aja, avrundar med en solig bild från grancan. 20:e september 2013

Bästa dagen på länge. Har efter typ 100 jobbansökningar fått jobb på McDonalds!

19:e september 2013


Oat Bar

240 kcal, 10 g protein, 35 g kolhydrater, 5 g fett.
Blev lite sockersugen och hungrig ett par timmar efter jag ätit middag. Svängde ihop ingridienserna ovan, smetade ut på en plåt och lät vara inne i ugnen på 125 grader i en halvtimme. Supergott och framförallt enkelt!
För att göra det ännu sötare och inte så torrt kan man riva ner lite äpple och istället för att använda vanliga havregryn kan man använda fiberberikade gryn. Tror jag ska göra det nästa gång!


Pink Keyboard

Denna lilla rosa sak gjorde min gråa dag lite mer färgglad. Fyndade den på Triangeln innan jag tränade idag. 16:e september 2013

Har haft fullt upp i helgen med jobb, kalas och absolut ingenting så har helt förträngt bloggen. Idag är en sån där lagom grå, regnig och kall dag som jag sett fram emot hela sommaren. Försöker göra den bättre med lite skola och träning. Hehe...
13:e september 2013

Bra dag! Det är fredag så jag är glad. Slutar skolan om tre timmar och har redan varit på ett möte på Sydsvenskan och haft en lektion. Matten är snart slut och då har vi håla. Igen.Black and blue

Hann för ovanlighetens skull shoppa lite igår. Köpte nya träningskläder och hårstylingsprodukter för presentkorten jag fick i lördags. 12:e september 2013

Sitter på bussen på väg in till Trelleborg för att byta till Malmö-bussen. Alltid lite extra trevligt att åka på det hållet, not. Har två lektioner idag (och en håltimme) och efter skolan ska jag ner till Trelleborg och träna. Ikväll kommer Sebastian och sover hos mig. Mystorsdag!

Klädd för en regnig och kall dag. 10:e september 2013

Malvas lilla svin. Rätt gulligt ändå!
 
Idag har jag fått gjort en hel del men ändå absolut ingenting, som vanligt då. Har i alla fall lämnat in hemtentan i religion men har inte pluggat matte och svenska. Hann in om ÖB på vägen hem och fyllde på mitt förråd med vitaminer. C-vitamin är min bästa vän då jag absolut inte vill dra på mig någon förkyldning nu när jag kommit igång med träningen. Imorgon har jag en lång skoldag och håltimmarna ska jag försöka fördriva med träning och matteplugg. Borde dessutom köpa ett par träningstights till då jag inte hinner tvätta så mycket som jag tränar och bara har två par tights. Nu ska jag sätta igång ett avsnitt av True Blood, mindre än en månad till TVD drar igång igen, längtar!

9:e september 2013

Idag på hålan hann jag ut till Emporia och köpte jackan jag velat ha men jag tror jag ska lämna tillbaka den då den inte känns som jag. Bytar nog den till lite träningskläder. Efter det gick jag till 24 Seven och tränade. Sjukt skönt att kunna träna när man vill och var man vill i skillnad till Friskis & Svettis!

8:e september 2013

I fredags så åkte jag direkt och tränade efter jag slutat skolan. Sen åkte jag hem för att baka pajer och fixa till en efterrätt till gårdagens tjejmiddag. Jobbade igår och en stund efter jag kommit hem kom mina vänner hit. Firade att jag blev 18 år i veckan vilket var väldigt trevligt. Idag har jag bara tränat och legat hemma och laddat upp inför nästa vecka. Under nästa vecka ska jag plugga mycket matte inför provet och skriva en hemtenta i religion. Ska träna ett par gånger också. Så skönt att ha kommit igång med det på riktigt igen!
 
Presenterna jag fick igår. Ska försöka hinna med en runda till Emporia och träna imorgon under min långa håla. Har hunnit spana in en fin sak den senaste veckan!
 

5:e september 2013

Idag har jag hunnit med en hel del. Började dagen med mössprovning på skolan och sen hade jag två lektioner innan jag åkte ner till Trelleborg för att träna. Körde ett benpass och kommer förmodligen att ha rätt mycket träningsvärk imorgon. 
 
Såhär kommer min studentmössa att se ut. Är sjukt nöjd! Jag är väl medveten om att rosa inte är ekonomiprogrammets färg men ska jag lägga ut nästan 1500 kronor så måste jag känna att jag är helt nöjd, så det fick bli rosa istället för royalblå.
 
 
 
 
 

4:e september 2013

På väg till skolan för ytterligare en dryg skoldag. Har några håltimmar som ska drygas ut med läxor. Slutar vid tre och då ska jag hem om innan jag ska träna.

Jag idag:


Letting my heart do the thinking

Födelsedagspresenterna jag fått idag:
Odd Molly Rib Jersey av Sebastian.
Levi's jeans av mamma och pappa.
Odd Molly Lovely Knit av mig själv.
Michael Kors plånbok av mamma och pappa.
 

3:e september 2013

För idag är det min födelsedag!


1:a september 2013

Om jag hade söndagsångest förra veckan är det inget i jämförelse med vad jag har haft idag.

Mormor och morfar har varit här idag och vi har fixat med planeringen inför New York. Vi bokade biljetter till Woodbury Outlet, Rockefeller Center och Radio City Christmas Spectacular och fixade med några inresetillstånd som gått ut sen senast.

Tränade cirkelgym med pappa, sista gången på Friskis nu, hoppas jag ska bli nöjd sen med. Nu ska jag ta vara på de sista timmarna innan jag ska sova med att kolla på True Blood.


RSS 2.0