#3330 - Breakfast Waffles

Fredagar har blivit mina våffeldagar, haha. Men det blir lätt så när jag äter sen frukost/tidig lunch innan jag åker iväg och tränar då det mättar rätt bra. Idag lyxade jag till det med lite chokladsås på det, det är ju faktiskt fredag. Mycket mer än det i godisform kommer inte ner i min mage idag.
 
I jämförelse med två vanliga våfflor med grädde på så är dessa underbara, näringsmässigt. Smakmässigt så tror jag nog att vanliga våfflor står på första plats. Men försöker undvika sånt nu och dessa funkar hur bra som helst!
(Mixa ihop ingredienserna för smeten och grädda i ett våffeljärn utan matfett.)

#3329 - New Classics

Denna fina ljusrosa- och vitrandiga skjorta fick följa med hem från Gina Tricot idag. Den är så fin!

#3328 - Vanilla Caramel

Godmorgon fredag och veckans enda lediga dag. Har lovat mig själv att jag ska ta träningen på allvar så snöstormen där ute får inte hindra mig från att ta bussen till Trelleborg och träna, tyvärr. Känner inte alls för att gå ut i snön och vill bara ligga nerbäddad hela dagen. Morgonen var destu bättre när jag inte sett snön och låg nerbäddad framför nya avsnittet av Vamps.

En timmes PW, rygg och mage står på dagens schema och jag värmer upp inifrån med det godaste teet jag smakat. 

#3327 - Blue

Är på väg in till skolan för denna veckans sista dag. Har matte i två timmar så det känns helt okej. Efter skolan ska jag ner till Trelleborg för att träna innan jag åker hem och pluggar. Imorgon är jag ledig och sen väntar jobb både lördag och söndag. 

Burken med aminosyror ekar tom, likaså min plånbok. Ska beställa nya imorgon (när studiebidraget kommer)!

#3326 - Studentmössan

Det har varit en bra dag idag. Minus all snö då, såklart. Åkte och tränade innan skolan och i skolan kunde vi äntligen hämta ut våra studentmössor. 135 dagar kvar sen är det min tur att ta studenten!

#3325 - Lucy Dillon

Inom den närmsta tiden så har jag fyra böcker jag vill läsa. Fick Lucy Dillons "Och så levde de lyckliga" av mamma för någon vecka sedan och har nu läst en bit av den. Perfekt bok när man vill koppla av då den inte är så tung. 
 
Så dessa finns numera med på min läslista!

#3324 - Thoughts

Björklunds skola, GY11 som den egentligen heter, har kritiserats rejält ända sedan jag började gymnasiet och efter att den här artiklen publicerades för tre dagar sedan har ännu fler börjat deltaga i diskussionen. Här har ni mina erfarenheter av det hela. 
 
Med 295 poäng gick jag ut grundskolan våren 2011, detta genom 11 MVG och 6 VG. Utan att skryta anser mig själv vara en väldigt duktig elev, jag har ju resultaten att hänvisa till. Jag har genom hela min skolgång haft det väldigt lätt och har inte behövt lägga ner timmavis på att plugga, läste jag läxan en gång så kunde jag den. Hösten 2011 började jag på Cybergymnasiet i Malmö där jag skulle läsa ekonomi i tre år, detta med den nya läroplanen. 
 
Kurserna jag läste var klart svårare än det vi läst på högstadiet och det tog ett tag för mig att förstå mig på det nya betygssystemet med de olika betygskriterierna. Efter jul det första året så lossnade det för mig och jag presterade nästan bara på A-nivå. Hur? Inte genom att plugga flera timmar varje dag i alla fall. Jag har alltid lagt ner tillräckligt mycket energi och tid på uppsatserna jag har skrivit och en stor anledning till att jag har fått höga betyg är att jag har har vetat vad lärarna kollar efter, det som står i betygskriterierna, och har på så sätt kunnat trycka på de rätta punkterna.
 
Att ett E kan sänka hela betyget stämmer enligt min uppfattning inte. Om vi tar min kurs Samhällskunskap 2 förra året som exempel. Den kursen har tre betygskriterier. Ett som allmänt handlar om samhällskunskap, ett som handlar om samhällsekonomi och ett som handlar om källkritik. På denna kursen hade vi fyra inlämningsuppgifter och två prov. Alltså sex tillfällen att visa vad vi kunde på de olika betygskriterierna, som mer eller mindre testades i varje uppgift. Mitt första prov gick inget vidare, tror jag fick D på det, resten av alla examinationerna fick jag A på. Alltså visade jag A-nivå fem gånger och D-nivå en gång på samma betygskriterier så att säga att ett sämre betyg sänker stämmer inte, jag fick ett välförtjänt och lättmotiverat A i kursen.
 
Däremot om det nu hade varit så att jag visat A på alla kriterier utom källkritiken där jag inte på något utav de sex tillfällena visat mer än E, då är det ju självklart att du inte kan få ett A. Du har ju inte visat att du kan det och då får man faktiskt nöja sig med ett D. Dessutom har vi som elever rätt till en möjlighet att komplettera ett kriterie som fattas för önskat betyg. Når du inte det betygskriteriet på kompletteringen, fine, du har inte visat total A-nivå.
 
Jag för dessutom ofta dialog med mina lärare för att veta vilken nivå jag ligger på och vad som krävs för att jag ska kunna komma dit jag vill. Betygen jag får kommer alltså inte som en chock utan jag är på något sätt delaktig i betygssättningen då jag gjort allt för att bevisa att jag ligger på de kriterierna jag gjort.
 
Det många glömmer bort är anledningen till det nya betygsystemet. Det är meningen att det ska vara svårare att få de högre betygen idag än vad det var med GY94. Detta för att platserna på universiteten och högskolorna inte ska behöva lottas ut i lika stor utsträckning. De som låg på alla MVG förr hade idag kanske legat mellan C och A. På så sätt blir platserna mer rättvist fördelade.
 
Jag själv är mycket nöjd med det nya skolsystemet och har inget att klaga på. Men jag är kanske en av de som förtjänar att ligga på A-nivå genom hela gymnasiet och gör det. Och om det nu är så tycker jag faktiskt att jag förtjänar det då jag får en plats på ett universitet som jag förtjänar med mina betyg. Alla vill såklart ha det bästa men alla kan inte få det. Kan det inte ske så lätt som det har gjort för mig så får man jobba för det, sånt är livet.
 
I skrivande stund så har jag 14 A, 2 B och 2 C i kursbetyg och detta utan att ha riskerat min hälsa. Mina B och C är i språkkurser, vilket inte är min starkaste sida. Detta är jag väl medveten om och jag tror inte jag hade kunnat få så mycket bättre betyg om jag så än hade kämpat ihjäl mig och det har jag accepterat och därför inte försökt mig på. Så istället för att trycka ner ett väl fungerande system kämpa lite hårdare eller inse dina begränsningar. Oftast ligger problemet hos den som har det...

#3323 - Snow

Måndag igen då. Sov många timmar inatt och vaknade väl utvilad vilket var skönt. Att jag bara hade en lektion och sen skulle få tillbringa någon timme på gymmet innan jag åkte hem gjorde måndagen mycket bättre. Men det snöar ute och min mejl har blivit hackad. Precis som att jag vill lägga energi på att vada runt i snö och minusgrader och ha problem med att byta mejladress på alla jävla ställen. Det viktigaste (Ving, Bloggen, App-Store) är i alla fall fixat nu. 
 
Förresten så fick supergröten tummen upp!
 
Ska nu koka en kopp te och bädda ner mig i sängen med körkortsboken. Vi ses när snön är borta!
 
Inga våta fötter här i alla fall!

#3322 - Yellow Workout

Shaker, Fitnessguru // Shorts, Nike // Löparskor, Nike // Linne, Röhnisch

#3321 - Lazy Sunday

Började morgonen med en halvtimme på löpbandet och lite tricepsövningar. Efter lunch övningskörde jag med familjen in till Emporia där vi gick och kollade i affärer i någon timme. Hela eftermiddagen och kvällen har gått åt till att räkna veckans matte, förbereda inför imorgon och skriva ett träningsschema inför nästa vecka. 

Nu när julen är över, jag har kommit in i vardagsrutinerna och fått ordning på träningen börjar årets första sockeravvänjning. Det har gått över förväntan denna helgen och jag hoppas på att det kan hålla i sig. Mår så mycket bättre utan socker. Men jag får ta ett litet steg i taget. 

Svartklädd för några dagar sedan och dagens snacks. Banan med chokladsås, mycket bättre än ett helt Geisha i alla fall...

#3320 - Paulúns

Jag och pappa var förbi ICA Maxi en runda nu ikväll och jag köpte med mig Paulúns Supergröt hem. Äter havregrynsgröt varje morgon och för att inte tröttna på det och för att göra frukosten roligare kände jag att det var dags för något nytt. Återkommer imorgon med hur den smakade!

#3319 - White & Pink

Kofta, Bondelid // Blus, Odd Molly // Jeans, Dr Denim // Ballerinas, Michael Kors

#3318 - Banana

Fredag. Dag två av fyra denna helgen. Vaknade rätt tidigt och såg TVD direkt och gud vad bra det var! Tog mig ner till gymmet för att träna lite och träffade Anna där. Efteråt så körde hon mig hem och jag bjöd henne på våfflor. Ikväll blir det tacomys och senare kommer Sebastian hit. 

Frukostvåfflor med banan. 

#3317 - The Knit Jacket

Det här med att dra ner på fönstershoppingen på internet går inget vidare. Nu har jag kärat ner mig i ytterligare ett plagg från Odd Molly. Denna gången är det The Knit Jacket i färgen Rose. Har lovat mig själv att inte äga mer än två Odd Molly koftor på en gång då jag ska hinna använda allt också. Så står i valet och kvalet just nu om jag ska sälja någon eller båda och köpa den eller behålla de jag har. Det blir ett svårt beslut...

#3316 - Thursday

Redan igår klockan 15:00 gick jag på helg vilket är helt underbart. Blir dock inte lika bra nästa vecka men man får njuta av det så länge det varar. Blev hämtad av Sebastian igårkväll och sov hos han inatt. Efter jag vaknat imorse åkte jag ner till gymmet för att träna. Känns som att jag har kommit igång med träningen på riktigt igen vilket är skönt. Resten av dagen har varit lugn. Har pluggat lite matte och övningskört.
 
Inatt börjar Vamps sändas igen och imorgon när jag vaknar ska jag se det hundrade avsnittet. Älskar det!

#3315 - Coloured Hair

Sitter på bussen på väg in till Malmö för dagens två lektioner. Har precis varit på körskolan och haft körlektion. 

Tänkte mest visa er min frisyr från igårkväll när jag var hårmodell för Linnea. 

#3314 - Juicy Couture

Denna väskan har jag helt glömt bort att visa upp här så tänkte att jag får göra det nu!

Innan vi åkte till New York så kollade jag rätt mycket på internet efter vad jag skulle kunna tänka mig att köpa där. Jag fastnade för en väska inne på Juicy Couture som matchade min Michael Kors väska. Tänkte ha den som gymväska och ville därför att den skulle vara diskret och matcha min andra med gulddetaljer. Priset på det då? 100 dollar. Kände att det inte var läge att lägga 700 kronor på en gymväska så jag tänkte inte mer på det. 

På Woodbury Outlet fanns Juicy Couture. Det var dessutom 50% rea på allt i butiken och jag hinner bara ta ett steg in innan jag ser väskan. 50 dollar och den var min. Perfekt med andra ord!

#3313 - Odd Molly

Dessa två finisarna har äntligen kommit hem till mig!

#3312 - Treadmill

På min håla idag drog jag till gymmet för att springa och köra lite mage. Klarade till min egen förvåning av att springa en mil. Är just nu sjukt stolt. Ska tillbaka imorgon och köra armar och bröst!

#3311 - Sunday Night

Trött. Trött som fan. Laddar upp inför en ny vecka framför Vamps. Imorgon väntar skola, träning och bio på schemat. 
 
Säger godnatt med denna fina bild från igår. Älskar er ♥

#3310 - Living my life to the fullest

I fredags så åkte jag ner till Trelleborg vid lunchtid för att träna och sen luncha med Caroline. Hade en lugn kväll för igår så började jag jobba redan 9:45. Gick upp ur vattnet 16:00 och sen fick jag skynda mig hem och göra mig i ordning. Vid 17:30 var jag hos Anna där hon bjöd mig på pizza. Sen tog vi bussen till Frida som hade klassfest/150-dagars. Så synd att det är mindre än 150 dagar kvar med världens bästa klass. Åkte hem redan vid midnatt för idag ska jag jobba mellan 14 och 20. Ikväll kommer Sebastian hit, har inte träffat honom sen i fredags morse. #3309 - Rise Above

Denna dagen har varit väldigt utmattande. Hade nästan hellre jobbat i åtta timmar. Hade min första och enda lektion mellan nio och elva idag. Åkte ner till Övre för att bli körd hem av farfar. Var hemma i en och en halv timme innan jag åkte tillbaka till Trelleborg för att ha en dubbel körlektion. Kastade i mig en sallad på Subway och satte mig sen på bussen till Malmö för andra gången idag. Det var öppet hus på skolan och vi visade upp vårt UF-företag. Nu är jag hemma och ska kolla på några avsnitt av Vänner tillsammans med Sebastian. 

Fick en av de två sakerna jag beställde idag. Den andra ska komma imorgon. 
Ledtråd:

#3308 - Wednesday

Idag har jag varit i skolan, övningskört med mamma och pluggat körkortsteori. Sjukt roligt va?

Det var desto roligare i morse innan dagen börjat när jag klickade hem två fina saker. Verkar som att de kommer imorgon så visar de för er då!

Klädd i Odd Molly med lockigt hår. 
Gjorde halloumisallad till middag. Älskar halloumi!

#3307 - Pictures

Har en aning svårt att somma. Sån tur är så ska jag inte upp förrens klockan tio imorgon. 

Tänkte bjuda på några bilder från den senaste tiden. 

Nova tvättade med mig här om dagen. 
Har ju glömt att visa er det bästa köpet från New York. Ett paraply från H&M för 7 dollar. 
Räknade matte i morse. Detta var en uppgift på C-nivå. Lär bli lätt att få bra betyg i matte 5. Haha. 
Har inte heller visat min tröja från Abercrombie & Fitch!

Nu ska jag försöka sova igen. Godnatt!

# 3306 - Breakfast

Det blir ingen skola för min del idag. Istället ska jag genomlida riskettan i tre timmar på körskolan. 

Positivt är att jag fick sova länge och kunde göra god frukost. Idag blev det våfflor gjorda på havregryn, ägg, kvarg och mjölk toppade med hallon. 

#3305 - Goyard St Louis Tote

Det är med att surfa runt och kolla på väskor och kläder måste få ett slut känner jag. Min drömväska har länge varit en Louis Vuitton Neverfull MM i Damier Ebene och blev ännu mer kär när jag provade den inne på Macy's. Men nu har jag fått upp ögonen för den vita Goyard St Louis PM Tote. Då med marinblå ränder som på Lauren Conrads väska. Priset är mer eller mindre detsamma på båda två. Men om jag jobbar på i ett par månader och tömmer mitt sparkonto... haha! Önsketänkande.
 

#3304 - Friday

Drog iväg till gymmet idag med. Kände att jag fick göra något av denna lediga dagen med. Sprang i en halvtimme och tränade armar. 

I min Washington Capitals tröja. 

#3303 - Light Pink

Topp, Gina Tricot // Jeans, H&M // Skor, H&M // Armband, MBMJ // Plånbok, Michael Kors

#3302 - Mystic Falls

Idag var min nya mattelärare sjuk så jag har varit ledig hela dagen. Skulle egentligen börja med matte 5 idag så det är lite tråkigt. Taggar sista mattekursen nu! Haha. Blev klar med matte 4 i tisdags då jag skickade in sista uppgiften. 

Men gick upp redan vid 8.00 för att Sebastian skulle iväg. Städerskan skulle komma vid 10.00 så 9.40 tog jag bussen ner till Trelleborg. Satte in lite pengar på banken och tränade i 1,5 timme. Annars har jag fikat med mamma och Johanna och kollat lite på körkortsteorin. 

Haha, efter 4,5 säsonger så är det nästan så! ;)

#3301 - Odd Molly Favourites

Hade det inte varit för att jag precis har betalt en resa och inte jobbat något på en och en halv månad (ingen lön i januari) så hade någon utav dessa varit på väg hem till mig nu. Kanske blir det någon senare i vår.
 
1. Grampa 3/4 Shirt - Rose // 2. Jaquard Jumper - Lite Pink // 3. Lookingfeelinggood Blouse - Rose // 4. Lovely Knit Jacket - Lite Grey Melange
 
 

#3300 - California Coral

Är sååå nöjd!

#3299 - Books

Fyra nya. 

#3298 - SunConnect Side Resort

Vaknade av att klockan ringde 9:30. Hade rätt svårt att vakna då jag gått upp runt 12 nästan varje dag på lovet men lyckades ta mig upp och göra mig i ordning. Med det nya schemat vi har denna terminen har jag tio lektioner i veckan varav två ska läsas på distans. Så idag hade jag bara en lektion. När vi slutat tog jag och Anna bussen till Trelleborg och sen gick jag till Sebastian. Var hos honom i en timme och sen skulle han iväg och träna.
 
Men under den timmen så bokade vi en resa till Side, Turkiet. Vi var där tillsammans sommaren 2012 och jag har varit där tre gånger innan det (2008, 2009, 2011). Hotellet vi bokade var det jag och min familj bodde på hösten 2011. Så vi åker till SunConnect Side Resort i slutet av mars! Priset var riktigt bra och vi betalar bara 2555 kronor var för flyg, transfer, hotell och frukost. Det är inte som varmast i början av april men det blir i alla fall en veckas semester. Sebastian var dessutom inget fan av den värmen det var sist vi var där, haha. Längtar lite smått nu!
Hotellet är nästan femstjärnigt och sjukt fint! Poolområdet är ombyggt sen sist jag var där.
Bilder från ving.se

#3297 - Movie Time

Tre filmer jag sett med Sebastian de senaste två dagarna.
 

#3296 - IIHF World Junior Championship

Vad har hänt sen sist då?

Jo, i torsdags övningskörde jag och tränade på förmiddagen. På kvällen tog jag bussen till Hyllie för att se kvartsfinalen mellan Sverige och Slovakien med Sebastian. Igår så övningskörde jag med mamma igen och på kvällen såg jag och Sebastian på filmen "En oväntad vänskap". Var väldigt skeptisk till den då den är på franska men den var faktiskt riktigt bra!
Nu sitter jag bänkad i soffan och kollar på semifinalen mellan Sverige och Ryssland.
 
En bild på mig:#3295 - Happy New Year

Hur sjukt är det inte att det redan är 2014?
 
Igår hade jag det väldigt trevligt. Bjöd först på mat hemma hos mig och sen gick vi till Lukas som hade fest. Träffade många som jag inte träffat på flera år så det va kul. Skålade in det nya året med mina underbara vänner. Detta året ska bli det bästa!
 
Gott nytt år alla!

RSS 2.0