Fredag

Började morgonen med att förbereda lite mat.
Insåg att jag somnat med blött hår, fortfarande inte torrt...
Favoritjeansen fredagen i ära. Tummen upp till det!
Efter lite fightande med håret för femte dagen i rad förlorade jag igen, hästsvans fick det bli. 
Fredagen i ära drack jag mitt godaste protein till frukost. Behövde nästan inte halsa det...
Havregrynsgröt varje morgon med äppelmos...
...och kanel. 
Fixade lite kvällsunderhållning. Fällde en tår när jag insåg att inget nytt avsnitt av Vamps kommit. 
Lite plugg inför dagens övning hann jag med. 
7 grader och sol innebar invigning av nya vårjackan!
Bildbevis på solen.
Av någon anledning hade jag lagbok och block med mig idag istället för datorn. Vet inte riktigt varför själv...
Drog ut till pappa, köpte en Nocco på ICA och åkte hem. 

Min fredag i stora drag. Nu välkomnar jag helgen, men först lite jobb imorgon.


Den mentala biten

Löpningen igår gick oförskämt bra. Med tanke på att gångerna jag sprungit sen oktober går att räkna på en hand och att jag hade en fruktansvärd träningsvärk i mina lår efter utfallsstegsintervallerna jag gjorde i tisdags var jag mycket nöjd. Visst, jag fick puscha mig själv för att stå ut den där sista kilometern på 11 km/h, men jag klara det.
 
Känslan av att klara något är det som får mig att gå framåt. Lite så känner jag nu, när jag kämpat emot sockret och äter på en energinivå som kommer ge resultat för mig. Jag blir inte bara stark av att träna utan jag blir mentalt stark av att puscha mig själv och se till att klara saker jag inte trodde jag skulle orka.
 
Igår var det en månad sedan jag startade denna resan. Visst, jag hade planerat för den i flera månader, men när jag väl stod på starten och kände hur det den första kvällen tog emot något så fruktansvärt ville jag bara ge upp. Sockermonstret tog mig nästan, men jag låg och skakade av sockerabstinens den natten, och samlade krafter för nästa dag. Jag. Gav. Inte. Upp. Just nu är jag fruktansvärt glad att jag inte gav upp, alla dagarna sedan dess har bara varit lättare och det får mig att inse att de återstående tre månaderna kommer gå lätt. 
 
Blodsockret är inte det som styr mig längre. Jag äter inget som innehåller höga halter av socker, inte ens frukt. Jag äter fem måltider om dagen, med tre timmar emellan och med samma mängd energi, varje dag. Visst, det hade varit fruktansvärt nice att kunna vräka i sig allt gott jag kom över, men jag har varit där och det är faktiskt bara nice i en liten stund om jag ska vara ärlig. Med tanke på hur bra jag mår just nu så är det värt att skippa det där Marabout och all världens pasta med ostsås. 
 
Oavsätt vad resultaten på kroppen blir, utseendemässigt, så kommer jag att ha vuxit mentalt och på något sätt tror jag att det är det som kommer spela störst roll för mig i framtiden. Att veta att jag klarar allt, bara om jag vill det tillräckligt mycket. 

Att äta samma sak i en vecka är absolut inga problem, lagar mat i max två timmar per vecka (det ugnen gör räknas inte) och har 14 matlådor. Kan variera maten i oändlighet dessutom, bara de innehåller rätt saker. Nästa vecka blir det paprikaris med grönsaker och nötkött till lunch. Till middag blir det ungsrostad sötpotatis och lök, till det pulled chicken med smak av chilli och oliver. Köttet fixar jag på söndag!

Helgen

Tre bilder som beskriver helgen ganska bra: Hockeylördag med Sebastian, snacksade på en halv påse (4 gram socker) chokladdoppade riskakor istället för mina vanliga och så pluggade jag med hockey igång igårkväll. Lite träning och matlagning hann jag också med!

Lördag

Och där gick jag i mål efter första veckan där jag känt av den ökända T2-väggen. Men men, skolan styr så jag får trappa ner på annat så som jobb. Idag jobbade jag bara på babysim och sen har jag resten av dagen till att plugga. Ska bli skönt att komma riktigt i fas efter idag. Är inte så långt efter där jag vill vara men när där finns så mycket annat att hålla koll på omkring skolan så blir det lite jobbigt. Men allting går.
 
Just nu sitter jag och äter min lunch samtidigt som jag har två långkok igång i ugnen i form av pulled chicken och nötkött. Det blir riktigt gott efter fyra timmar. Under tiden så ska jag sammanställa färdigt allt från föreläsningarna och boken i köprätt och börja gå in och kolla på projektarbetet. Ikväll ska jag till Sebastian. Caps spelar tidig match så den ska vi se! 
 
Trevlig lördag!
Nocco är btw riktigt gott. Päron och fläder är favoritsmakerna!

Vilodag x2

Två vilodagar på rad händer inte ofta, inte det roligaste men idag behövde verkligen min kropp få vila och imorgon hinner jag verkligen inte och vill inte stressa in ett pass. Så det blir två vilodagar på rad. Idag har jag pluggat en del. Det där med att plugga inför en liten hemtenta man har nio timmar på sig att skriva är inte det enklaste. Hade det varit en salstenta på två timmar utan böcker hade det varit lättare för då hade jag behövt lära mig allt utantill. Mycket tid har gått åt att flika böcker och förstå begrepp inför denna tentan, att banka in vad det står på varje sida av Adlercreutz böcker är där ingen mening med. Börjar 9:00 med tentan imorgon och 18:00 ska den vara inne. Har som plan att sitta riktigt effektivt de första tre timmarna, ta en timmes lunch och sitta fram till tre om det behövs, och självklart ännu längre om jag måste. Men tror det blir lättare om jag sitter effektivt en mindre tid än om jag drar ut det över en längre tid, så planen är att vara färdig till tre.
 
Ska bläddra igenom min sammanfattning en sista gång innan jag sätter igång något kul på datorn. Sen ska jag lägga mig och sova gott. Kommer jag nog göra efter denna dagen med plugg och jobb. 

Tentaplugg

Redan innan klockan tio idag hade jag smällt av ett benpass. Riktigt skönt, för sen kunde jag fokusera på plugget resten av dagen. Det finns dock roligare saker än att tentaplugga, men det ska göras. Imorgon väntar en heldag med gamla tentor och jag hoppas jag kommer vara väl förberedd inför hemtentan på torsdag. Nu laddar jag om inför morgondagen med en inspirerande film på datorn. 

Gymselfie. 

Matlådor

14 matlådor ligger nu i frysen och jag är redo för nästa vecka. Äter sista tacolådan ikväll och sen kör jag på bönpasta med köttfärssås och pulled chicken med ris i en vecka. Färdiglagad mat är typ bäst (pappas nylagade mat är dock lite bättre, såklart). Men maten fyller sina syften och jag är nöjd. Mer än så behövs inte i dagsläget. 

FEMIMAL

Två blogginlägg på en dag. Vad hände där?
 
Har iallafall fått läst en hel del idag, tänkte eventuellt läsa lite mer ikväll så jag får så mycket som möjligt undanstökat. Denna helgen kommer spenderas med jobb, plugg, träning och matlagning, inget annat. Sebastian har match i Kalmar idag och i Motala på söndag så vi kommer inte hinna träffas, men säsongen börjar lida mot sitt slut så snart blir där en massa tid för oss. Han ska börja träna med mig sen så det ska bli riktigt kul. 
 
Hämtade ut ett paket från MM Sports med lite goda proteinbars från Quest Nutrition, blir kanske en som fredagsgodis ikväll. Nu ska jag ta mig ner till gymmet för att träna ben och springa lite intervaller. Det var ett tag sedan jag sprang så får hoppas på att det går bra. Självklart tränar jag i min favorittröja, mjukaste någonsin med världens bästa citat från Gymgrossisten, haha, men seriöst, har inte haft någon skönare tröja någonsin. Lite PWO från FEMIMAL går också ner. Ha en bra fredag!

Äppelgröt

Igår läste jag i lite mer än fem timmar, idag ska jag göra samma sak. Men innan jag sätter igång så ska jag se de nya avsnitten av Greys och Vamps medan jag äter frukost. 

Brukar äta min havregrynsgröt som den är men pappa brukar äta med äppelmos och kanel så idag provade jag det. Gjorde en torr havregrynsgröt, tog en stor sked äppelmos och lite kanel på det. Med lite god föreställning så blev det som äppelpaj, det närmsta jag kommer iallafall. 

Onsdag

Livet, verkligheten och vardagen är i full gång igen. Har precis haft två fulla veckor med skoldagar, förra veckan satte jobb igång igen och jag kämpar på. Denna veckan har jag dock lite lediga dagar, eller ja, som är avsedda till att plugga en massa på. Men just idag så har jag ett seminarium inne i Lund. Ska skriva in mig på en nation nu innan och äta lunch uppe på JF. Ikväll väntar jobb och förhoppningsvis ska jag träffa Sebastian med. Är på min tionde dag utan socker och annat överflöd med, det känns riktigt bra och jag ska klara mitt mål!

Avtalsrätt håller vi på med i en vecka till. Nästa torsdag väntar hemtenta!

RSS 2.0