Skatterätt

Efter fem otroligt härliga och totalt lediga dagar var det idag dags att bege sig in till Lund igen för att kicka igång en ny delkurs. Skatterätt står på tur och rent instinktivt tror jag att detta kommer vara otroligt kul. Nu kommer lite ekonomi och matematik in i juridiken, vilket inte alls är mig emot. På tal om de här fem lediga dagarna då. I torsdags var den första dagen sedan den 30:e augusti förra året som jag var helt totalt ledig utan varken plugg eller jobb i tankarna, vilket är mer än ett halvår sedan sist. Varje helg hela hösten har jag antingen varit och jobbat eller varit på utbildning och alla lediga dagar under veckorna har ägnats åt plugg. Hela julen var tentan i mina tankar, även under tiden i Trysil då jag pluggade en hel del. Även under resan till Manchester var det förvaltningsrätt i tankarna eftersom det en månad senare var tenta. Efter tentan i onsdags var det precis som att luften gick ur en och under mina lediga dagar har jag varit otroligt trött och mest sovit och därför varit otroligt tråkig enligt Sebastian. Men jag tror att min kropp behövde dessa lediga dagarna för att kunna köra på igen nu fram till tentan den 13:e maj. 
 
På lägenhetsfronten går det framåt. Nästan alla väggar är färdigmålade, köket ska kaklas, lister ska sättas och dörrfoder ska målas. Förhoppningsvis så kan jag snart få flytta in och så skönt det ska bli. Längtar otroligt mycket just nu. Något jag längtar nästan lika mycket på är att min förkylning ska försvinna. Har varit förkyld nu i typ två veckor och börjar bli lagom trött på det. Vill sätta igång med min träning på riktigt igen. 
 
Min underhållning just nu: Inkomstskatteboken, en energidricka och dagens föreläsningsanteckningar.
 

Update

Hallå bloggen! Här står det stilla men i det verkliga livet så rullar det på. Idag har jag skrivit tenta i fem timmar om offentlig rätt, vilket kändes bra, och varit ute och ätit. I fredags så fick jag nycklarna till min lägenhet så pappa fixar med den medan jag och mamma shoppar saker till den. Utgiftskontot de senaste dagarna är inte att leka med... Förhoppningsvis blir vi klara med det mesta nu i påsk så jag snart kan ta och flytta in. Paketet med mina Stringhyllor kom dock inte fram för det var totalförstört och skickades tillbaka till Rum21, inte så kul. Min och Sebastians resa till Turkiet blev inställd, vilket inte alls var roligt men ändå ganska väntat, så det blir en resa till Grancan istället. Så långt ifrån medelhavet och flyktingar som möjligt. Nu väntar påskledigt utan varken jobb eller plugg så jag ska bara njuta av att vara ledig och börja sortera på mitt rum och slänga allt som inte ska få följa med i flytten. Till nästa gång!

Mars

Månaden, och veckan, hade inte kunnat börja bättre! Den 26/2 var jag på visning av en lägenhet som jag direkt kände att jag ville ha, den 3/3 fick vi lånelöfte, senare samma kväll la jag ett bud på lägenheten och dagen efter fick jag den. Idag skrev jag på kontraktet och den 18/3 får jag nycklarna. Det ska bli så roligt att få flytta till mitt egna ställe men framförallt skönt att få stå ännu mer på mina egna ben. 

Jag hoppas veckan kommer kännas lika bra som de senaste dagarna har gjort. Efter seminariumet på onsdag så kommer tentaplugget sätta igång igen, den 23/3 har vi skrivning i offentlig rätt innan vi drar igång med skatterätten. 

Två bra köp jag gjort denna veckan:

RSS 2.0