Georgetown

DAG 10 - WASHINGTON DC
Idag har jag haft tidiga lektioner igen, föredrar att ha tidiga lektioner för då har man resten av eftermiddagen och kvällen ostörd. Är ofta inte lika sugen på att hitta på något på förmiddagen innan lektionerna börjar när man har eftermiddagslektioner. Efter lektionerna idag så hade jag lovat Isak att åka med ner till Georgetown för att agera kartläsare så vi skulle kunna ta oss till Apple Store för att hämta ut hans nya iPhone. Jag passade på att köpa ett nytt iPhone-skal när vi ändå var där. Sen gick vi runt i ett par butiker innan vi gick ner till Waterfront som min lärare Andrea sa att jag var tvungen att besöka när jag skulle till Georgetown. På väg tillbaka till metron gick vi in om Ben & Jerry's för att äta vars en glass. Nu ikväll är det graduation för de som avlutar sitt academic year denna vecka så vi som inte ska lämna kan inte hänga där vi brukar. Ikväll ska jag nog bara se ett par avsnitt av Scandal och försöka somna lite tidigare. Men gissa vem som har biljetter till Washington Capitals hemmapremiär?
 
Georgetown var himla mysigt, får ta mig ner där fler gånger under tiden jag är här!
Waterfront.
Fick testat Ben & Jerry's non-dairy glass eftersom jag inte hade mina lactrase med mig, men den var riktigt god!

Harvey

DAG 9 - WASHINGTON DC
Stormen Harveys lågtryck har även nått Washington, dock inte i närheten av så hemskt som i Texas. Idag har det från morgon till kväll regnat och temperaturen har sjunkit med nästan tio grader sen igår vilket märks inne på skolan för alla går runt och fryser mer än vanligt. Jag började morgonen med frukost och sen ett träningspass på gymmet. Den enda fördelen med att det är svalt ute är att det var svalt på gymmet med som annars är stekhett. Lunch åt jag tillsammans med Eszter innan dagens två lektioner började. Efter helgens incident med brandlarmet så tyckte tydligen skolledningen att det var passande med en brandövning idag, enda dagen på veckan det skulle regna... Efter mina lektioner åt jag middag med Sofia och Pedro och efter det satt jag Pedro och Isak och spelade lite kort. Inte mycket annat att göra en dag som denna, hade egentligen planer på att ta mig bort till Georgetown för lite shopping men det blir nog imorgon istället!
 
På förmiddagen hann jag med och plugga lite för de distanskurserna jag ska läsa nu i höst. 
Vi spelade både sydamerikansk skitgubbe och svensk!

Oatmeal

DAG 8 - WASHINGTON DC
Måndag igen och dags för en ny skolvecka. Tycker att det är riktigt roligt, och det är ju därför jag är här, så inte mig emot. Vi började första lektionen med ett litet prov innan vi under andra lektionen påbörjade nästa avsnitt i läroboken. Mellan klockan elva och ett hade jag lunch så gjorde lite läxor och åt. Avslutade skoldagen med ytterligare en lektion. Efter skolan gick jag till CVS och köpte ett 24-pack med vatten, något tungt att bära tillbaka efter att ha tränat armar igår men det gick. Har egentligen sagt att jag inte ska köpa vatten för jag tycker det är onödigt och inte särskilt miljövänligt med tanke på att kranvattnet är drickbart här. Men vattnet här på skolan är verkligen riktigt vidrigt, kan inte minnas att det var så äckligt i Miami. Men antar att det skiljer sig från stat till stat. I alla fall, jag köpte vatten, det kostade bara 25 kronor så det var okej. I övrigt har jag pratat lite med Isak och tittat igenom bilderna Roberta och Alessandra tog i helgen när de var i New York. Åt sen middag med Ahmad och Jonathan. Just nu ligger jag nerbäddad och ska snart sätta igång något avsnitt av Scandal. 
 
Igår innan jag gick ner för att äta middag. 
Dagens lunch fick bli havregrynsgröt som jag köpte på Walmart igår, absolut ätbar men en aning för söt och en något dålig spegelbild på mig i väntan på sista lektionen. 

Walmart

DAG 7 - WASHINGTON DC
Igår efter jag uppdaterat bloggen gick jag ner för att äta middag. Träffade Sofia i studiehallen så vi åt tillsammans och efter middagen hängde jag med henne upp till hennes rum. Hon bor tillsammans med en kinesisk tjej som går i samma klass som oss, Nana och en fransk tjej, Alex. Vi pratade och gick fram och tillbaka mellan tvättstugan för hon hade lite att tvätta. Sofia lämnar Washington för New York om två veckor och när jag är inne på min andra vecka i San Diego så kommer hon dit där så vi får spendera en vecka tillsammans där med! När hon blev klar med tvätten tog vi oss bort till Subway innan vi satte oss i studiehallen och pratade med Isak. 
 
Idag så började jag dagen med ett träningspass på gymmet igen, dock blev jag inte störd av brandlarmet idag så det gick lite bättre. Efter jag tränat, duschat och vilat lite så var det dags för brunch och efter brunchen mötte jag upp Gustav för att ta oss bort till Walmart som ligger två kilometer här ifrån. Herrejäklar vad mycket billigare allt var där jämfört med vad det kostar på CVS som ligger bredvid skolan! Jag köpte lite saker som jag tänkt äta till lunch i nästa vecka så som havregrynsgröt, mandlar, proteinbars och redbull (smugglar med mig frukt från frukosten också). Nästa gång jag tar mig dit ska jag ha med mig min ryggsäck så jag kan köpa på mig mycket mer, men det får bli efter jag flyttat nästa helg. Nu ska jag snart ta mig ner och äta middag, har inte ätit sen brunchen men jag åt en hel del så är fortfarande inte särskilt hungrig. Ikväll ska jag kolla igenom läroböckerna för imorgon väntar quiz på förra veckans avsnitt. 
 
Det blir inte så många roliga bilder när man inte gör något särskilt, det är den stora skillnaden på denna resa och sist jag var iväg med EF i Miami. När jag bara var borta i fyra veckor var varje dag i princip planerad men så går det inte att leva i tre månader, vilket är både skönt och i små stunder lite långtråkigt. Men nu när jag hittar bättre, lärt känna lite folk, känner mig hemma och så kommer jag hitta på mer saker. Roliga resor håller på att planeras!
 
För övrigt så har jag nu spenderat ganska exakt en vecka på amerikansk mark och så fort veckan har gått! Men jag trivs verkligen här borta!
 
Denna lilla söta ekorren fick jag syn på vid National Mall igår.
Studiehallen är verkligen det bästa rummet på skolan. Har man inget att göra är det bara att gå ner där så stöter man på någon annan som gärna hittar på något, och så är det väldigt ljust och fint. På Walmart hittade jag även dessa tabletterna. Eftersom inget här på skolan görs laktosfritt så behöver jag äta lactrase till nästan varje måltid. Dessa kostade 55 kronor för 60 tabletter som var dubbel så starka som de jag köper i Sverige. Ett kap för mig som annars betalar en hundring mer.
Det blev för övrigt ytterligare en natt utan att jag vaknade upp mitt i natten! Äntligen är jag helt kvitt jetlagen!

National Mall

DAG 6 - WASHINGTON DC
Inatt var den första natten då jag sov utan att vakna upp en enda gång och herregud vad skönt det var! Äntligen verkar kroppen förstå att den ska sova vissa tider. När jag vaknade tog jag på mig mina träningskläder innan jag gick ner till gymmet. Dock så gick brandlarmet när jag sprungit i tre minuter så skolan fick tömmas på elever. Ingen var särskilt glad, och speciellt inte de som låg och sov. Fyrtio minuter senare fick vi gå in på skolan igen och jag kunde fortsätta mitt träningspass. Efter jag duschat och bytt om var det dags för brunch. Därefter begav sig jag och Isak, som också är från Sverige, oss ner till centrum. Jag ville se Lincoln Memorial och monomentet efter kriget i Vietnamn som ligger i National Mall. Vi spenderade lite tid där innan vi gick och tog metron hem igen. 
 
Händelserik morgon, ingen vet riktigt varför brandlarmet gick igång...
Sightseeing runt National Mall.
Minnesmonumentet för Vietnamkriget.

Black & White

DAG 5 - WASHINGTON DC
Veckans sista skoldag gick fort. Vi avslutade veckans avsnitt på första lektionen och på andra lektionen hade jag, Sofia från Danmark och Pedro från Chile vår redovisning. Efter lektionerna hade både jag och Ezster lång lunch så vi tog oss bort till CVS för att köpa lite att äta innan vi satte oss i studiehallen. Dagen avslutades sen med en föreläsning, vilket vi kommer ha en gång i veckan. Idag har jag även köpt simkort så jag kunde skaffa mig ett amerikanskt nummer och kunna surfa utanför skolan. Har inte velat röra mig själv så mycket runt området och absolut inte ta metron själv med tanke på att jag inte hittar riktigt än, men nu har jag iallafall internat så jag kan använda kartor och så. Åt middag med Sofia och Pedro och nu ligger jag i min säng utan några planer för resten av kvällen. Imorgon blir det nog lite sightseeing!
 
Blir inte så roliga bilder när man mest hänger inne på skolan...

Starbucks

DAG 4 - WASHINGTON DC
Äntligen börjar jag känna lite hopp för att min jetlag snart är helt borta. Somnade vid tolv igår och vaknade strax innan sju idag, vilket jag ändå får anse är normala tider att sova på. Så länge jag vaknar efter klockan sex på morgonen så tycker jag det är på rätt sida. Började dagen med frukost i cafeterian innan jag gick upp på rummet för att vila en stund innan jag tog mig ner på skolans gym. Det är inte det största gymmet men det har två löpband, två crosstrainers, lite vikter och så. Sprang i en halvtimme och körde lite överkroppsövningar innan jag gick upp för att duscha och tvätta håret. Vid lunch tog jag och Ahmad från Saudiarabien oss bort till Subway för att köpa lunch, jag köpte en sallad vilket var väldigt gott, var rätt hungrig efter träningen. Subway ligger för övrigt i en annan delstat än skolan. Den stora vägen som går utanför är gränsen mellan DC och Maryland, så vi befinner oss verkligen i utkanten av Washington. Efter lunch hade vi som är nya på skolan för denna veckan ett möte med Staci som är ansvarig för studierna här på EF. Känns verkligen bra att de vill följa upp hur det går för oss och hur det känts än så länge. Efter det mötet gick jag och Eszter till Starbucks för att köpa något att dricka innan våra lektioner började. När dagens två lektioner var avklarade åt jag middag med Roberta och Alessandra. Nu har jag precis blivit klar med läxorna för kvällen och pratar lite med Diana och Ilona. Ska nog snart sätta igång ett avsnitt Suits eller läsa en bok. Imorgon väntar veckans sista skoldag med start 8:15.
 
Började dagen med frukost. Vi har alltid bröd, gröt, flingor, yoghurt och frukt på frukosten och sen byter de ut resten varje dag. I tisdags hade vi bland annat bacon och idag fick vi pannkakor. Äter bara frukost och middag i skolans cafeteria, sen köper jag något litet till lunch, det räcker bra så!
Skolan har fyra våningar. De två understa tillhör själva skolan och har alla klassrum, lärarrum, cafeterian, aktivitetscentrumet och flera sällskapsrum. Den tredje våningen tillhör killarna och den fjärde våningen tillhör oss tjejer så det blir en hel del trappor att gå i varje dag. 
Det blev en ischai med Eszter idag. 

Adams Morgan

DAG 3 - WASHINGTON DC
Idag har jag haft förmiddagslektioner så direkt efter frukost började mina lektioner. De gick alla tre bra och det känns verkligen som att jag kommer lära mig en hel del på denna resan. Det är verkligen en fördel att här endast är en svensk på campus för jag får prata engelska hela tiden. Efter mina lektioner satt jag lite och pluggade och pratade med Sebastian. Blev tvungen att gå till CVS och köpa energidricka för jag höll på att somna. Min jetlag är inte att leka med alls, fattar inte varför, har aldrig haft problem med att hålla mig vaken förr. Jag misslyckades totalt igår med att vara vaken till 23, redan 21 somnade jag framför några klipp på Youtube... Men idag så är det bra, klockan är nämligen just nu 23! Efter middagen tog jag, Roberta, Lorenzo och Alessandra (som alla är från Italien) metron till Adams Morgan. De sa att det skulle vara ett trevligt område, vilket det var, och vi stannade till på ett café där. En trevlig dag  i Washington!
 
Jag var trött igår, men ännu tröttare idag. Alla klassrum på skolan är döpta efter gamla presidenter!
Taco till middag var en höjdare! Maten här i Washington är än så länge så mycket bättre än den vi fick i Miami.
Adams Morgan var en mysig statsdel.
Vi hamnade på ett ställe som hette Tryst.
Jag drack en ananasiste. Avslutar inlägget men en bild på alla oss som började i måndags.

School

DAG 2 - WASHINGTON DC
Igår fick vi som sagt ut schemat för denna veckan när böckerna för de olika nivåerna delades ut. Denna veckan har jag förmiddagslektioner mellan 8:15-14:15 måndag, onsdag och fredag och eftermiddagslektioner mellan 14:25-17:15 tisdag och torsdag. Så idag hade jag lång tid innan jag började och den blev längre eftersom jag råkade somna redan innan 22 igår och därför vaknade innan 6 idag. Min lärare var riktigt bra och jag kommer ha henne under veckans alla lektioner och klassen verkade trevlig. Det har även flyttat in en till rysk tjej på vårt rum, Maria heter hon, så nu är vi fyra här inne. Dock så ska jag om två veckor byta rum för att skolan gör en omplacering efter sommaren för att samla ihop eleverna som är utspridda på campus. Enligt rektorn så kommer de jag ska dela rum med då alla vara i samma ålder som jag. De jag bor med nu är nämligen 17, 32 och 36. Det rummet jag är i nu ska tydligen bli ett "minor room" för tjejer under 18 år så det är inte så mycket att göra. Annars har dagen varit rätt händelsefattig. Jag var och handlade lite lunch på CVS tidigare men jag är rätt så trött. Ska försöka hålla mig vaken till 23 idag så jag inte vaknar så tidigt imorgon. 
 
Studiehallen inne på skolan är riktigt fin och ljus, en del av mitt rum och kursböckerna jag har. 

Washington

DAG 1 - WASHINGTON DC
I lördags så började jag dagen med att gå upp tidigt för att tvätta och packa det sista innan jag åkte ut till Beddinge för att ha ett litet kalas i förskott för mig. Igår så hämtade mamma och pappa upp mig strax innan halv nio och släppte av mig på Hyllie. Fick sagt hejdå till dem, Malva och Sebastian och sedan tagit tåget till Kastrup. Väl där gick allt smidigt och fort vilket var skönt och väl på flyget så satt jag så ingen satt framför mig vilket var perfekt. Maten var ovanligt god och jag dödade lite tid med ett par avsnitt Suits, en podd och en halv bok. När vi väl landat tog det dock rätt lång tid för mig att komma genom gränskontrollen, mycket på grund av att han som släppte igenom de som stod i mitt led var riktigt trevlig för en gångs skull och pratade en hel del. Min väska var med och en representant från EF hämtade upp mig och två andra tjejer, Roberta från Italien och Yuri från Japan. När vi kom till skolan blev vi tilldelade våra rum och kunde packa upp. Just nu bor jag med Ilona från Ryssland och Diana från Colombia som båda verkar rätt trevliga. Fick en underslaf precis som när jag var i Miami så jag är riktigt nöjd. Så länge inga skumma människor flyttar in här kommer det bli sjukt bra!
 
Igår var jag riktigt trött och kroppen var såklart inte inställd på tidsomställningen. Kände lite hemlängtan igårkväll men när jag fick packat upp ordentligt och sovit en natt så kändes allt bra igen. Var rätt inställd på att det skulle bli så eftersom det var likadant sist jag var iväg. Lyckades hålla mig vaken till tio igårkväll och sov sen till sex imorse men vaknade ett par gånger under natten. Inatt antar jag att jag kommer sova något bättre. Frukosten hade vad jag väntat mig och var god. Efter frukosten samlades alla vi som kom igår för ett infomöte och för att lära känna varandra lite mer. Vi gjorde också våra muntliga placeringstester och jag hamnade på nivå C2.1 vilket jag är helt galet nöjd med! Innan lunch blev vi guidade runt Takoma Park där vi bor och efter lunch begav vi oss ner till centrum med metro för att gå runt där. När vi var där hängde jag med en tjej från Ungern som heter Eszter, även hon var väldigt trevlig. När vi kom tillbaka till skolan väntade middag innan jag träffade Gustav från Danmark som jag pratat lite med innan jag åkte hit. Nu ska jag se något avsnitt Suits innan jag ska lägga mig. Imorgon har jag mina första riktiga lektioner, men jag börjar med en eftermiddagsdag så ingen stress imorgon!
 
Igår på ankomstträffen var jag något trött, jag bor i rum 407!
Trött men taggad för ett första dagen och Washingtonmonumentet.
Vita huset gick vi också förbi!
Porten in till China Town.

Femme

Gårdagen började med ett pass på gymmet innan Wilma kom hem till mig för att äta lunch. Fick även fixat klart så allt som ska göras i lägenheten nu är att tvätta, städa och bära upp det sista på vinden vilket jag får göra på lördag förmiddag. Sen är jag redo för att åka! Igårkväll träffade jag Anna. Vi tog oss hem till henne och lagade god pasta. Idag ska jag träffa Robyn en sväng och ikväll ska jag och Sebastian hem till Micke och Marika.


Pizza

I måndags så tog jag på förmiddagen tåget in till Malmö för att träffa Anna för en fika. Efter någon timme där mötte jag upp Wilma på tåget för att åka vidare till Lund. Hon ska plugga där till hösen och ville att jag skulle visa henne runt lite. Vi avslutade med att äta en lunch innan vi åkte hem igen. Väl hemma så mötte jag upp den andra Anna för att ta en promenad innan Wilma och Oliver hämtade upp mig och vi körde till Maxi. Vi handlade så vi kunde göra pizzor till oss och Sebastian vilket blev riktigt gott! Igår gjorde jag inte mer än att tränade och på kvällen åt jag och Sebastian middag tillsammans. Idag så har jag påbörjat projektet att tömma min lägenhet och bära upp kläder på vinden. Det lär ta sin lilla tid men det ska göras. Strax ska jag ta mig bort till gymmet och ikväll ska jag äta middag med Sebastian och hans mamma. Fullspäckade dagar de sista här innan jag åker. Fyra dagar kvar bara!
 
Så nöjd med mina nya skor och pizzan som blev så himla god!

Picknick

Min sista hela helg här hemma har varit riktigt bra. I fredagskväll träffades jag, Anna, Jessica och Louise för lite picknick på stranden. I lördags blev det en heldag med familjen och Sebastian då vi var på IKEA och Emporia innan vi åt grillat ute i Beddinge. Idag så har jag fortsatt att planera för vad jag ska packa innan jag åkte med mamma och pappa hem. Nu sitter jag på bussen hem och kvällen ska spenderas med en bra bok. 


Puma x Fenty by Rihanna

Började dagen som igår, på gymmet. Där sprang jag lite nätt, helt galet stum i benen efter gårdagen, och körde några set benböj. Väl hemma läste jag igenom mina sammanfattningar innan jag startade tentan. Sommarkurserna 2017 är för min del officiellt över och jag har nu en vecka utan måsten (inte för det varit superansträngande)! Introduktion till kriminologi avslutades med ett B, ett fel ifrån ett A så lite surt, men ändå så glad. När tentan var över gick jag till biblioteket och lämnade tillbaka några kursböcker innan jag hämtade ut ett paket. Mina skor från Puma x Fenty by Rihanna har äntligen kommit! Har tittat på de väldigt länge men tyckt de varit helt för dyra. Så när de såldes för halva priset slog jag till. 


Tenta

När jag vaknade imorse tog jag mig ner till gymmet för att springa intervaller. Höjde hastigheten något jämfört med vad jag sprungit på de senaste veckorna. Det gick riktigt bra men såhär efter så är jag helt slut. Vid lunch bestämde jag mig för att ta och sätta igång tentan. Kursen i kriminalitet och missbruk är nu äntligen avslutad, med ett A i slutbetyg dessutom! Hoppas tentan imorgon ska gå lika bra. När tentan var klar tog jag mig bort till Willys för att handla mat. Väl hemma slängde jag ihop galet goda wraps till sen lunch. Nu ikväll ska jag bara ta det lungt, läsa och kolla på friidrott. 


Förberedelser

10 DAGAR TILL USA
Ganska exakt tre månader har gått sen jag uppdaterade denna kategorin senast. Nu är det nästan dags för avfärd och nedräkningen kan börja på riktigt. Tänkte uppdatera lite om vad som hänt sen sist! För nästan två veckor sen fick jag min första utbetalning från CSN och kunde därmed betala min slutfaktura till EF. Nu är kursavgiften helt betald och min information om mitt boende kom upp på MyEF här om dagen. I måndags hade EF ett obligatoriskt avresemöte online som jag deltog på och i tisdags gjorde jag placeringstestet som ska göras innan avfärd. Placeringstestet består av läs- och hörförståelse, sen görs ytterligare en del på plats som innehåller den muntliga biten. Därefter placeras man i en kategori som heter A1, A2, B1, B2, C1 eller C2. Varje kategori delas sedan in i tre underkategorier som utgör ens klasser. När jag var med EF i Miami placerades jag i C1.1 som innebär avancerad engelska och slutade på C1.3, alltså det sista steget innan flytande engelska (var en eller två poäng ifrån C2). Målet i år är såklart att avsluta på C2. 
 
Jag har även börjat fundera lite mer på vad jag ska packa med mig till USA. Jag har varit och köpt lite nya skolsaker, mediciner och andra nödvändigheter men det svåraste kommer att vara kläderna. Som det ser ut just nu är det runt 30 grader varmt i Washington och i mitten av november brukar där vara runt 15 grader. Fast då åker jag vidare till San Diego där det lär ligga runt 25. Får kanske satsa på att köpa kläder när jag väl är i USA. Något jag också fått göra innan avresa är att köpa kurslitteraturen till kurserna jag ska läsa på distans i Sverige. Har kommit in på kurserna "amerikansk politik" på Uppsala Universitet och "ekonomisk brottslighet" på Högskolan i Kristianstad vilket jag ska läsa parallellt med engelskstudierna på EF. Totalt är kurserna på 15 högskolepoäng så det ska inte vara några problem. Största anledningen till att jag ska läsa 15 högskolepoäng nu till hösten är för att jag nu i somras läste lika många poäng. Genom att ha 30 högskolepoäng som är relevanta i en juristutbildning så kan jag, om jag vill, räkna in de i min examen och bli klar i januari 2019 fast att jag är borta en termin. 
 
Mentalt så känns det bara roligt att åka iväg. Att jag ska vara ifrån Sebastian, familj och vänner i tre månader känns inte särskilt konstigt. Jag har sedan oktober förra året vetat om att jag skulle åka och redan innan det gick tankarna åt det hållet så jag har haft tid att bearbeta det och ställa mig in på det. Sista dagarna nu innan jag åker ska jag försöka träffa Sebastian, min familj och mina vänner så mycket som möjligt men även fixa alla praktiska saker innan jag åker, som att tömma lägenheten så Wilma kan få plats här. 
 
Nu sitter jag och försöker få ihop en packlista. Har i princip aldrig behövt skriva packlistor förr men känner att denna gången är det värt ett försök, många viktiga saker som måste med!

Pink Tights

Senaste dagarna har jag mest planerat för resan och tränat. Idag har jag varit ute i Beddinge hos mamma och Malva. Vi låg en stund på stranden innan vi flyttade oss upp på terrassen istället. Jag och Anna var ute och gick en sväng med och tog tillvara på dagens soltimmar. Nu kommer snart Sebastian hit här och vi ska bädda ner oss framför något bra att titta på. Imorgon börjar tentorna för sommarkurserna. Man får göra den när som under dagen så tanken är att jag ska fixa allt här hemma, träna och titta igenom kursböckerna innan jag startar tentan. Förhoppningsvis är sommarkurserna över på fredag kväll!


När inga svarta tights är rena då åker dessa underbart sköna, men väldigt rosa, tightsen fram. Novis var fin som vanligt och min nya frukostfavorit. 


Rom 2017

Förra fredagsmorgonen begav sig hela familjen till Danmark för att flyga till Italien, en vecka i Rom skulle det bli och så bra det blev! Vi bodde på Camping Village Roma som låg en liten bussresa och ett par metrostationer från centrala Rom som vi hittat på Booking. Campingen (camping känns inte riktigt rätt att säga för det är inte alls som svenska campingar, menmen) hade pool vilket var ett krav vi hade på boendet när vi bokade. Vi bode alla i deras finaste bungalows med mysig terrass (minus myggen då) och trivdes riktigt bra! Vi checkade in på fredagskvällen, tog ett dopp i poolen och åt middag på restaurangen inne på området. På lördagen efter vi ätit frukost tog vi oss in till Rom. Vi såg Spanska trappan, Fontana di Trevi och Pantheon innan vi promenerade till Trastevere och åt på en restaurang som mamma och pappa varit på förra året. På söndagen låg vi först ett par timmar vid poolen innan vi åkte in till Rom för att ta en titt på Colosseum och nyckelhålet med utsikt över Peterskyrkan. Även den dagen åt vi på en restaurang som mamma och pappa varit på innan, denna gången i Monti. På måndagen tog vi istället för att åka in till Rom tåget västerut till Ladispoli för en dag på stranden vilket var varmt och skönt. Planen för tisdagen var att ligga vid poolen över lunch och sen åka in till Vatikanstaten. Ännu en kväll blev det god middag inne i Rom. Sista dagen spenderade vi stora delen av dagen vid poolen innan vi åkte in till Rom för att äta middag. Sammantaget en väldigt bra resa!
 
Första kvällen vid poolen och gången utanför våra bungalows. 
Fina rosa blommor växte vid terrassen.
Sebbe, jag, Malva, Wilma och Oliver på spanska trappan. 
Jag vid Fontana di Trevi.
Pantheon var sjukt häftig!
Det blev en del glass...
... och lite Aperol Spritz.
Colosseum var också häftigt!
Inget fel på utsikten vid nyckelhålet och Pantheons insida är betydligt häftigare än dess utsida.
Dagen på stranden var perfekt!
Strandselfie och restaurangen på Campingen. 
En dag vi poolen följdes av middag på detta stället som hade otroligt god pizza.
Till sist blev det dags att åka hem...

Jobbhelg

Denna helgen är sista helgen jag jobbar, sen är jag ledig 16 helger i rad vilket inte hänt på över fyra år. I dag är också mitt sista jobbpass på ett bra tag vilket är helt galet skönt. Veckan i Rom var helt underbar men gick lite väl fort, tänkte lägga ut en massa bilder därifrån sen! Idag är det även två veckor tills jag åker. 


Just nu: Frukost i form av kardemummagröt med nektarin och en väldigt intressant bok. 


RSS 2.0