Pusselbitar

Sakta men säkert så faller alla pusselbitar i min vardag på plats. Kandidatuppsatsen är inlämnad och på onsdag klockan 9:40 går jag på sommarlov efter opponeringsseminariumet. Tänk att jag inte ska tillbaka till Lund förrän i mitten av januari nästa år! Samtidigt så har jag och min handläggare på EF blivit vänner med CSN och allt för både mina sommarstudier och utbytesstudier är nu klart och godkänt. Att den ekonomiska biten har fallit på plats har varit en otroligt stor lättnad. Utöver det så har jag mina jobbpass i sommar inbokade och eventuellt blir det några till om det går med mina studier. Under helgen som gick jobbade jag mina sista två pass för Trelleborg Sim innan sommaren, dit ska jag tillbaka första helgen i december men det är en evighet till dess! Fick en helt underbar present av en familj jag känt i fyra år nu och flera lyckoönskningar inför resan i höst. Att veta att jag kommer vara saknad där under den första terminen får mig att verkligen vela komma tillbaka. Anna hade även en inflyttningsfest i helgen som blev riktigt lyckad. Allt jag ska göra inför resan nu är att boka flyget mellan Washington och San Diego och kolla med min bostadsrättsförening att det är okej att Wilma bor här i höst. Wilma tar för övrigt studenten om tre dagar, helt galet!
 
Såpbubblor från Annas balkong, jag innan jobbet i söndags, mitt nya rosa träningslinne och sjukt goda grönsakschips jag fick på jobb. 
 

Sommar

Idag är jag riktigt glad! Jag vaknade upp något tidigare än vad jag tänkt så jag klädde på mig och gick ut för att ta en timmes powerwalk med Body Radio i lurarna. Hann precis hem innan mamma ringde och sa att hon var på väg att hämta upp mig. Väl hemma hos mamma och pappa korrekturläste mamma min uppsats och jag pysslade lite med att sortera ut mina saker på vinden. Efter lunch gick vi ut och la oss i solen, äntligen är det sommar! Lyckades såklart få pandabränna, måste vänja mig av med mina solglasögon... Vid tretiden tog jag bussen hem och har sedan dess korrekturläst min uppsats ytterligare en gång och fått den skickad till pappa för att han skulle kunna skriva ut den. I övrigt försöker jag planera min ekonomi inför hösten, vilket går sådär då jag och min handläggare på EF fortfarande bråkar lite med CSN. Men förhoppningsvis löser allt sig så som jag vill inom en snar framtid. Nu har jag min uppsats i pappersformat och fyra dagar på mig att kontrollera allt och se till så att uppsatsen blir så bra som möjligt. 

Snart

Där var man inne på sista veckan av kandidatuppsatsskrivandet. Herrejävlar vad jag längar till ledigheten just nu. Inte för att jag kommer vara så värst ledig i sommar med heltidsplugg och varannanhelgjobb, men precis som förra sommaren så blir det en helt annan sak. Att bli av med det jag dragits med i två månader snart kommer bli så skönt! Igår började jag dagen med att springa 90-sekundersintervaller. Det var lite jobbigt. Sen så tog jag mig till biblioteket för att sitta tre effektiva timmar med uppsatsen. Idag så började jag dagen med att se Sveriges match innan jag tog mig till biblioteket igen. Avslutade kvällen med en lång powerwalk med Robyn. Säger godnatt för snart är det en ny dag fylld av uppsatsskrivande. 


Lunchade med mamma i torsdags innan vi åkte ut till Gislöv för att titta till deras nyköpta tomt. Lite pluggsnacks behövs med!


Education First

100 DAGAR TILL USA
Med hundra dagar kvar till avfärd tänkte jag att det är dags att inviga kategorin som kommer vara ägnad åt min resa till USA och berätta lite mer ingående om den. Tanken är att jag ska blogga i princip varje dag där borta, främst för att jag själv ska kunna gå tillbaka och komma ihåg vad jag gjort men även för att mina nära och kära ska kunna hålla koll på vad jag gör på andra sidan Atlanten. Det var trehundra dagar kvar till resan när jag bokade den och nu är det inte långt kvar!
 
Under sommaren 2015, som ni kanske vet, spenderade jag fyra veckor på EF Miami Beach och hade verkligen så roligt att jag knappt ville åka hem igen. Sedan dess har jag velat åka med EF igen, inte tillbaka till Miami men gärna någon annanstans. Nu till sommaren är jag färdig med mina grundterminer på juristprogrammet och vår klass kommer splittras och många ska åka iväg en termin på utbyte. Jag kände att om jag skulle hitta på något så var det nu eller aldrig. Sagt och gjort, jag ringde EF och fick prata med världens bästa handläggare som la fram flertalet olika alternativ till mig. Jag bestämde mig för att åka i fjorton veckor, fick fixat allt med visum och CSN. Nu återstår bara att vänta på avfärd!
 
EF WASHINGTON DC & EF SAN DIEGO
Jag har denna gången valt att kombinera två skolor. Tanken var från början att jag endast skulle till Washington men efter att ha läst ett antal bloggar om personer som varit iväg med EF och "bytt ut" veckor till andra skolor så ringde jag min handläggare och hörde mig för. Nu blir det så att jag kommer läsa de tolv första veckorna i Washington och de sista två veckorna i San Diego. Anledningen till att jag byter skola efter tolv veckor är att kurserna varar i sex veckor vardera, sen gör man ett nytt placeringstest innan man påbörjar nästa kurs. Sen går det självklart att vara iväg mindre än sex veckor som jag gjorde sist men jag vill få ut så mycket som möjligt av engelskan så känner att det blir bäst att gå färdigt två hela nivåer innan jag beger mig iväg till San Diego. 
 
Valet av skolor har också varit lätt. Jag älskade verkligen campuset på Miami Beach! Vi bodde på skolan och halvpension ingick, vilket det också gör i Washington och San Diego. Att bo hos värdfamilj är inget för mig och på många av de andra skolorna EF har kostar det extra att bo på campus eller i studenthem och maten ingår inte. Så att veta att boende och mat ingår i skolavgiften och man dessutom får bo på skolan gjorde valet extra lätt. Skolorna i Washington och San Diego är för övrigt två av de nyaste vilket gör att de är riktigt fina och fräscha! En annan stor anledning till att Washington blev mitt förstaval var för att jag ville uppleva den amerikanska kulturen. Den fanns inte riktigt nere i Miami eftersom det är så sydamerikanskt där. Sen anledningen till att jag åker till ett ställe till är för att jag vill se så mycket som det bara går. Och i det stora hela var inte en flygbiljett fram och tillbaka över USA särskilt dyrt, får helt enkelt passa på när jag har möjligheten och mitt visum.
 
Så den 20 augusti åker jag till Washington och den 11 november flyger jag vidare till San Diego. Sen åker jag tillbaka till Washington på kvällen den 24 november. Den 25 november går flyget hem till Sverige igen där jag landar den 26 november. Jag hoppas detta ska bli tre helt underbara månader!

London 2017

Tidigt i tisdags morse flög jag och Anna iväg till London för att spendera två dagar där. Vi var inne i London vid tiotiden och gick direkt till vårt hotell som låg vid Victoria Station för att lämna våra väskor. Sen promenerade vi upp till Oxford Street för att shoppa på bland annat Primark, Forever 21 och Victoria's Secret. Vi hann med en lunchfika på Starbucks med innan vi vid sjutiden begav oss tillbaka till vårt hotell. Vi hade bokat en natt på easyHotel med världens minsta rum men med egen toa. Tror knappt det går att hitta billigare än de 640 kronorna vi betalade och som ligger så pass centralt i London. Där packade vi ner allt vi köpt innan vi bytte om och gick ut för att äta. Det blev hamburgare på Shake Shack vilket var väldigt gott. På morgonen dagen efter checkade vi ut och begav oss till Starbucks för att äta frukost. Sen gick vi bort till Big Ben och London Eye där vi satt på en bänk i solen och fikade innan vi vandrade vidare längs Themsen till Tower Bridge. Vid halv fyratiden var vi på Liverpool Street Station för att ta tåget tillbaka till flygplatsen och vi landade i Köpenhamn igen halv tio. Det blev en bra resa på två dagar med mycket motion.

Off to London

Jag som har följt Washington Capitals slutspel har varit lite bitter över att jag inte kunnat se match 6 eftersom jag skulle iväg till London. Särskilt när Pittsburgh ledde serien med 3-2 i matcher och det kunde vara säsongens sista match. Men jag vaknade till av en slump inatt vid 3:30 och tittade vad det stod i matchen. Då andra perioden var slut och Caps ledde med 2-0 kunde jag inte låta bli att se sista perioden. Vinst med 5-2 gör att jag kan se nästa match natten mot torsdag, bra! Nu är jag på väg till Köpenhamn med Anna för att åka till London!


Yellow

Idag har jag tagit och storstädat lägenheten, sprungit intervaller, skrivit på uppsatsen, pratat med EF och kollat genom garderoben. Åker till London tidigt imorgonbitti och ville få en blick över hur mycket sommarkläder jag har som passar. Hittade denna fina svarta klänningen från Jessica Simpson som jag köpte i Miami och nog använt en gång och denna gula shortskjolen jag köpte på Zara för någon månad sen! Det blir gult i sommar.


Bodylab

I början av veckan fick jag hem ett paket jag beställt från Bodylab. Har länge varit sugen på att prova proteinpannkakor då jag verkligen älskar pannkakor till frukost. De var riktigt goda med tanke på vad de innehåller och där är knappt något socker i. Något att lyxa till helgerna med, verkligen!


Instax Mini 8

Denna lilla söta saken beställde jag hem i förra veckan. Bianca hade en sån när vi var i Orlando och det var så roligt! Den kommer få följa med på årets alla resor.


Maj

Ska vi prata om att det är den första maj idag men att jag hade på mig min vinterjacka när jag drog till gymmet tidigare idag? Vill verkligen ha vår och sommar nu, så trött på kylan. Jag kom i alla fall iväg till gymmet idag. Har som mål att få in tre löppass i veckan och försöka röra på mig varje dag, har lyckats rätt bra än så länge. Det gick rätt okej idag, var något trött i kroppen. Har även suttit i ett par timmar och skrivit på min uppsats idag. Det känns som det börjar lossna lite nu, har en klarare bild av vad jag vill få sagt. Nu räknar vi ner dagarna till sommarlov. Imorgon är det exakt en månad, (och tre veckor till inlämning)!

RSS 2.0